Chiropractische behandelingen zijn wereldwijd een bekende vorm van natuurlijke geneeskunde, waarin de wervelkolom en het zenuwstelsel centraal staan. De chiropractie gaat ervan uit dat veel gezondheidsproblemen daarin hun oorsprong hebben. Het woord 'chiropractie' is afgeleid van het Griekse woord 'cheiros' (hand) en 'pratto' (beoefenen): "met de hand beoefenen".

Wervelkolom

De wervelkolom speelt een grote rol in onze gezondheid. Een belangrijk deel van het centrale zenuwstelsel bevindt zich namelijk daarin. Het ruggenmerg in de wervelkolom is onderdeel van het centrale zenuwstelsel. De zenuwen in het ruggenmerg verbinden de hersenen met de rest van het lichaam. Vergelijk het met een telefooncentrale: als er storingen in de verbindingen zijn, komt de boodschap niet goed door. Dat geldt ook voor het zenuwstelsel. Als een zenuw de boodschap niet goed kan doorgeven, kan dat overal in het lichaam gevolgen hebben: in gewrichten, spieren, organen, enz.

Uitgangspunt Chiropractie

Medicijnen of operaties maken geen deel uit van de behandeling: in tegenstelling tot andere vormen van geneeskunde, neemt de chiropractie de wervelkolom en het zenuwstelsel als uitgangspunt voor genezing. De chiropractor maakt daarbij gebruik van zowel typisch chiropractische als van algemene medische methoden en technieken.

Contact

Wilt u weten of wij u van uw klachten af kunnen helpen? Bel ons voor meer informatie of om een afspraak te maken!

BEL 015 310 0606

Uw gezondheidsproblemen zijn misschien makkelijker op te lossen dan u denkt!