In principe heeft u maar 3 behandelingen nodig om van uw pijnklachten af te komen!

Tennisarm/tenniselleboog

Anders dan de naam doet geloven, ontstaat een tennisarm/tenniselleboog niet altijd door het beoefenen van tennis. Er is sprake van een tennisarm als de plek waar de onderarmspieren aan de elleboog vastzitten, geïrriteerd is. Dit plekje noemen we de buitenste elleboogknobbel. Een tennisarm veroorzaakt pijnklachten bij het dichtknijpen van de hand, de pols naar achteren buigen en de onderarm naar buiten draaien. De pijn zit op of rondom de buitenste elleboogknobbel en kan uitstralen in de onderarm.

Wat is een tennisarm?

Een tennisarm is een steriele (niet bacteriële) ontsteking aan de buitenkant van uw elleboog, aan de aanhechtingen van de pees aan het bot (buitenste botuitsteeksel van de bovenarm). De ontsteking treedt op als reactie op bijvoorbeeld irritatie door overbelasting of het niet juist uitvoeren van steeds herhalende bewegingen. Er ontstaan één of meer kleine scheurtjes ter hoogte van de oorsprong van de spier bij de elleboog. Hierdoor wordt littekenweefsel gevormd wat uiteindelijk voor pijnklachten zorgt.

Pijnklachten tennisarm

De meest voorkomende pijnklachten zijn:

  • Pijnklachten aan de buitenzijde van de elleboog;
  • Soms uitstraling naar onderarm, pols en hand;
  • Verlies van kracht en evt. coördinatie stoornissen;

Herkent u bovenstaande pijnklachten, maar twijfelt u of er sprake is van een tennisarm? Op de volgende manier kunt u dat zelf eenvoudig testen: De pijnklachten bij een tennisarm treden op als de strekspieren van de pols en hand worden aangespannen, bijvoorbeeld bij het geven van een hand of wanneer u iets bovenhands op wilt pakken (bijv. met je vingertoppen een volle fles oppakken).

Behandeling tennisarm

Door het toepassen van een speciale manuele techniek kunnen de verklevingen die ontstaan zijn door littekenweefsel, opgeheven worden. De chiropractor adviseert u om zoveel mogelijk gewoon te blijven bewegen, sporten en werken. Door het blijven bewegen herstellen de spierweefsels zich sneller en treden er geen nieuwe verklevingen op.
Tennisarmklachten gaan vaak gepaard met nek-, schouder en/of rugklachten. Om een optimaal resultaat te behalen wordt de behandeling dan uitgebreid met het losmaken van de nek-, schouders en rug.
Hoewel door de huisarts vaak pijnstillers worden voorgeschreven en 'rust houden' wordt geadviseerd, geneest een tennisarm doorgaans niet vanzelf. Het probleem zit immers in de zenuwen en pezen en die worden van nature nauwelijks doorbloed. Die doorbloeding is weer nodig om het ontstoken weefsel van bouwstoffen en zuurstof te voorzien. De chiropractor pakt de bron van uw pijnklachten aan en kan door middel van een speciale techniek de doorbloeding stimuleren en de klachten wegnemen.

Contact

Wilt u weten of wij u van uw klachten af kunnen helpen? Bel ons voor meer informatie of om een afspraak te maken!

BEL 015 310 0606

Uw gezondheidsproblemen zijn misschien makkelijker op te lossen dan u denkt!