Hoofdpijn

Iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. Hoofdpijn kan zich op verschillende manieren uiten o.a. als spanningshoofdpijn, migraine en aangezichtspijn. Het slikken van pijnstillers, zoals de meeste patiënten doen, verzacht de pijn tijdelijk, maar haalt de oorzaak van de pijn niet weg.
De meest voorkomende hoofdpijnvorm is spanningshoofdpijn. Deze hoofdpijn is te herkennen aan een drukkende pijn, die overal in het hoofd kan zitten. De pijn is dof, drukkend, en voelt als een strakke band die om het hoofd zit. De pijn ontstaat meestal vanuit de nek. De pijn heeft te maken met een verkeerde stand van de wervels in de rug en nek; spieren worden extra belast en omliggende zenuwen raken geïrriteerd. De zenuwirritatie veroorzaakt hoofdpijn.
Stress kan een oorzaak zijn van hoofdpijn, maar hoofdpijn kan ook veroorzaakt worden door een lokale overbelasting van de nek door een verkeerde slaap- of werkhouding, een ongeluk of val.

Migraine

Deze hoofdpijnvorm is bekender dan andere soorten hoofdpijn. Er zijn verschillende vormen van migraine. De ene vorm begint met flikkeringen en vlekken voor de ogen en gaat over in een stekende pijn aan één kant van het hoofd. Een andere vorm van migraine geeft stekende pijn rond het oog en komt in korte episodes achtereen om vervolgens weer voor langere tijd weg te blijven. Vaak gaat migraine gepaard met misselijk zijn en overgeven. Patiënten zijn bij migraine vaak overgevoelig voor licht en geluid.
Migraine wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een verwijding van de bloedvaten in het hoofd en een prikkeling van de zenuwen rondom die bloedvaten. Waardoor de bloedverwijding ontstaat verschilt per persoon. Er zijn veel verschillende oorzaken voor hoofdpijn aan te wijzen. Soms kunnen medicijnen, alcohol of voedingsstoffen hoofdpijn veroorzaken, maar ook hyperventilatie, hormonen of infecties zijn mogelijke oorzaken.
De chiropractor onderzoekt of er een verband is tussen uw hoofdpijn en wervels, gewrichten of zenuwen. Blijkt dat zo te zijn, dan kan een chiropractische behandeling de oorzaak van uw klachten verminderen en vaak zelfs verhelpen.

Contact

Wilt u weten of wij u van uw klachten af kunnen helpen? Bel ons voor meer informatie of om een afspraak te maken!

BEL 015 310 0606

Uw gezondheidsproblemen zijn misschien makkelijker op te lossen dan u denkt!