Het eerste bezoek aan de chiropractor duurt ongeveer een half uur. Wij bespreken eerst uw klachten en uw gezondheidsgeschiedenis aan de hand van een intake-gesprek. 'Hierna volgt het onderzoek met de thermoscan. De thermoscan laat het niet normaal functioneren van het zenuwsysteem zien (vaak de oorzaak van de klachten). De chiropractor gaat vervolgens verder met het lichamelijk onderzoek waarin hij neurologische en orthopedische testen en een chiropractisch onderzoek toepast om de oorzaak van de klachten te vinden. Indien nodig adviseren wij u eerst rontgenfoto's te laten maken of bestaande foto's op te vragen.
Als de diagnose gesteld is dat u een klacht heeft die met chiropractie is te verhelpen, kunnen wij direct met de behandeling beginnen. Mocht blijken dat u een klacht heeft die niet d.m.v. chiropractie is te behandelen, zullen wij u altijd doorverwijzen naar uw huisarts.
De chiropractor kan gebruik maken van verschillende behandeltechnieken. Over het algemeen gebruikt hij nauwkeurig gedoseerde druktechnieken op de wervelkolom waardoor verschoven wervels, die zenuwbeklemmingen kunnen veroorzaken, weer gecorrigeerd worden. Daar ieder mens en klacht anders is, worden er per patient aangepaste behandeltechnieken gebruikt. De chiropractor zal in overleg met de patient een behandelplan voorstellen. Oefeningen en advies over uw houding maken hier deel van uit.
De vervolgbehandelingen zullen ongeveer 15 minuten duren. Zodra de klachten zijn verholpen is het van belang uw rug in een goede conditie te houden d.m.v. een regelmatige preventieve check-up.

Contact

Wilt u weten of wij u van uw klachten af kunnen helpen? Bel ons voor meer informatie of om een afspraak te maken!

BEL 015 310 0606

Uw gezondheidsproblemen zijn misschien makkelijker op te lossen dan u denkt!