Een tenniselleboog ofwel tennisarm is een vervelende blessure die een lange tijd aan kan houden. Als u niet op de juiste manier met de tenniselleboog omgaat, kan het vaak nog langer duren voordat uw blessure genezen is. Het is daarom belangrijk dat u direct informatie of hulp zoekt wanneer u denkt last te hebben van een tenniselleboog. Bij Rug Medisch Centrum kunt u informatie vinden over verschillende blessures. Daarnaast kunt u ons altijd telefonisch bereiken voor meer informatie of het maken van een afspraak met onze chiropractor. 

Hoe ontstaat een tenniselleboog?

Een tenniselleboog ontstaat vaak tijdens het uitoefenen van een racketsport of werken met de handen waarbij te vaak een verkeerde beweging wordt aangehouden. Er kunnen dan kleine scheurtjes in de pezen en spieren ontstaan waardoor er een ontsteking ontstaat. Die ontsteking kan leiden tot ernstige pijnklachten. Dit noemen we een tennisarm of tenniselleboog. De pijn bevindt zich aan de buitenzijde van de elleboog en kan doorstromen naar de nek, rug of schouder. Het is belangrijk dat u de juiste oefeningen en behandelingen ondergaat als u last hebt van een tennisarm. 

Bij Rug Medisch Centrum kunt u terecht voor een behandeling bij de chiropractor. Echter is het belangrijk dat u eerst zelf probeert te genezen. Door voorzichtige bewegingen te maken en rustig aan te blijven doen, kan de tennisarm vanzelf over gaan. Als u na 4 tot 5 weken nog geen verbetering heeft ondervonden, kunt u contact met ons opnemen voor een behandeling bij de chiropractor. Die kan u helpen sneller te genezen.

Hoe lang is de hersteltijd?

Het is per persoon verschillend wat de tenniselleboog hersteltijd is. In de meeste gevallen loopt u door een aantal fase heen. Het eerste stadium is het acute stadium die een paar weken kunnen duren, daarna volgt het subacute stadium die tot 6 maanden kan duren en het laatste stadium kan zelfs jarenlang duren. Afhankelijk van de pijn en de persoon zelf zal blijken hoe lang de hersteld tijd is. 

Als u al langer dan 6 weken met dezelfde pijn loopt, is het altijd verstandig om contact met ons op te nemen. Wij kunnen u helpen sneller te genezen of oefeningen en handelingen voor thuis te adviseren. Daarnaast beschikken we over een ervaren chiropractor die u kan helpen door gebruik te maken van manuele technieken. Wilt u graag sneller van uw klachten af? Neem dan contact op met Rug Medisch Centrum.