Een tennisarm is een vervelende blessure waar u in veel gevallen niet zo vanaf bent. Een tennisarm wordt vaak veroorzaakt door een zelfde beweging op een verkeerde manier uit te voeren. Dit kan irritatie in de pezen en spieren veroorzaken, waardoor er een ontsteking kan ontstaan. Bij een tennisarm kunt u last krijgen in uw onderarm en in ernstige gevallen kan dit uitstralen naar de nek en schouders. Heeft u last van een tennisarm en wilt u deze graag laten behandelen? Maak dan direct een afspraak bij Rug Medisch Centrum. 

Hoe herkent u een tenniselleboog?

Denkt u last te hebben van een tennisarm, maar weet u dit niet zeker? Om te kunnen testen dat u last heeft van een tennisarm, kunt u een aantal dingen doen. Hieronder staan de meest voorkomende pijnklachten van een tennisarm:

  • Verlies van kracht in uw hand en arm
  • Uitstralingen naar pols, hand, rug, nek of schouders
  • Pijn aan de buitenkant van uw elleboog.

Als u één van deze klachten ervaart is de kans groot dat u een tennisarm heeft. Om te voorkomen dat de pijn erger wordt, kunt u het best een paar tennisarm oefeningen doen. Als deze oefeningen na een aantal weken geen teken van verbetering vertonen, neem dan contact met ons op. Onze chiropractor kan u helpen sneller te genezen door het toepassen van speciale technieken. 

Welke oefeningen kunt u zelf doen?

Om ervoor te zorgen dat u sneller van de pijn af bent, kunt u een aantal dingen zelf doen. Het is belangrijk dat uw arm tijd en rust krijgt. Probeer daarom zo min mogelijk zware dingen te tillen of sporten uit te voeren waarbij u uw onderarm gebruikt. In de meeste gevallen kan een tennisarm dan vanzelf weer over gaan. Door af en toe rustige bewegingen te maken met uw onderarm, kan er bloed naar de pijn stromen. In het bloed zitten belangrijke bouwstoffen en zuurstoffen die nodig zijn om pijn te genezen. Als u dit een tijdje aanhoudt kan de blessure zich vaak vanzelf genezen. 

Mocht u na een aantal weken nog steeds last hebben, is het belangrijk dat u een chiropractor inschakelt. Neem direct contact met ons op voor het maken van een afspraak of voor meer informatie over de verdere behandeling van uw tennisarm. U kunt ons telefonisch bereiken of e-mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.