Pijn onderrug

Er zijn erg veel mensen die last hebben van pijn in hun rug. Vooral pijn in de onderrug is iets wat erg veel voorkomt. En dit is zeker niet alleen zo bij mensen op leeftijd, ook bij jonge mensen komt het veel voor. Natuurlijk wil je hier zo snel mogelijk van af komen. Gelukkig kun je voor een behandeling terecht bij een chiropractor. Wij zullen je helpen om het probleem bij de kern aan te pakken zodat je klachten snel minder worden. 

De oorzaak van pijn in de onderrug

Het is lastig om 1 oorzaak te noemen die pijn in de onderrug veroorzaakt. Per situatie is dit namelijk erg verschillend. Over het algemeen kunnen we zeggen dat het komt door een verkeerde houding. Door langdurig stil of in een lastige houding te zitten, kun je deze pijn ervaren. Ook overbelasting door te zwaar werk is iets wat veel voorkomt. Enkele andere oorzaken zijn:

  • Veel last hebben van stress
  • Veel autorijden
  • Overgewicht
  • Een te zwakke rug hebben

Tips om lage rugpijn te voorkomen en verhelpen

Vaak is er een duidelijke oorzaak en dus zijn er ook altijd een aantal tips die je kunnen helpen om van de pijn af te komen, namelijk:

  • Sporten en je rug trainen
  • Rek en strek oefeningen voor de rug
  • Afvallen als u overgewicht heeft
  • Probeer lang zitten te vermijden

Blijven de klachten aanhouden en heeft u geen idee wat de oorzaak is, dan kunt u ons altijd benaderen. Wij staan klaar om u van uw pijn af te helpen!

De juiste behandeling van pijn in de onderrug

Op het moment dat je last hebt van pijn in de onderrug, kun je er natuurlijk voor kiezen om het probleem te onderdrukken met pijnstillers. Dit zal even helpen, maar het pakt het probleem niet bij de kern aan. Vooral als je chronisch last hebt van lage rugpijn, is het extra belangrijk om het probleem bij de kern aan te pakken. Samen met jou zullen we dan ook eerst proberen om de oorzaak te achterhalen. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat de pijn weg blijft nadat we een behandeling hebben uitgevoerd.

Wij helpen mensen dagelijks van verschillende soorten rugpijn af. Heb je hier ook last van en ben je benieuwd hoe wij je kunnen helpen of wil je direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!

015 310 0606