Frozen Shoulder

Een frozen shoulder kan ontzettend vervelend zijn en erg veel pijn doen. In veel gevallen wordt de pijn ook steeds erger. Het komt door een ontsteking aan het bindweefsel dat een je gewricht zit. Na een aantal maanden of zelfs weken, zul je merken dat het steeds moeilijker wordt om je schouder te bewegen. Vandaar ook de naam frozen shoulder. Bij Rug Medisch Centrum helpen wij regelmatig mensen af van deze vervelende klachten. 

3 Fases van een frozen shoulder

Wanneer je voor het eerste last krijgt van een frozen shoulder zul je merken dat het steeds moeilijker wordt om je schouder te bewegen. Dit is niet het enige, het kan namelijk ook erg veel pijn doen. In veel gevallen is de pijn zelfs bijna continu aanwezig. Deze fase wordt ook wel de bevriezende fase genoemd.

Als er in deze fase nog geen behandeling is geweest, kan het doorgaan naar de bevroren fase. Hierbij zul je merken dat het erg lastig is om je schouder nog goed te bewegen. Deze fase duurt vaak ergens tussen de 2 en 9 maanden.

De laatste fase is de ontdooiende fase. Tijdens deze fase zullen de klachten weer gaan afnemen. Maar wanneer dit precies is, is lastig te zeggen. Dit duurt vaak namelijk tussen de 6 en 18 maanden. 

De behandeling van de frozen shoulder

In vrijwel alle gevallen geneest een frozen shoulder vanzelf weer. Het is alleen erg vervelend dat dit behoorlijk lang kan duren. Wij spreken regelmatig mensen die hier al 2 jaar last van hebben. Dit kan een behoorlijke belemmering zijn in het dagelijks leven. Daarom is het verstandig om dit proces te versnellen met behulp van een chiropractor.  

Allereerst is het belangrijk dat we gaan kijken of we de oorzaak kunnen achterhalen. Misschien is je schouder te veel belast of heb je een verkeerde houding. Vervolgens kunnen we de spanning op de schouder en zenuwen wegnemen. Uiteindelijk zal je hierdoor je schouder weer een stuk beter kunnen bewegen en ook de pijn zal afnemen. 

Wil je ook graag van je frozen shoulder af? Neem dan contact op met Rug Medisch Centrum om te zien wat wij voor je kunnen betekenen. 

BEL 015 310 0606