Heeft u last van een tennisarm? Dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten behandelen. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, afhankelijk van de ernst van uw blessure. Een tennisarm is een hele vervelende blessure die in veel gevallen niet vanzelf over gaat. Daarom is het belangrijk dat u zo snel mogelijk een behandeling inzet. Dit kan ervoor zorgen dat u weer sneller en pijnvrij kunt bewegen. Bij Rug Medisch Centrum kunt u altijd terecht voor een tennisarm behandeling. 

Wat is een tennisarm precies?

Een tennisarm is een vervelende pijn in de onderarm, vaak aan de binnenkant van de elleboog. Het komt vooral voor bij mensen die veel met hun armen werken, zoals tennissers of mensen die veel met hun handen werken. De pijn ontstaat door overbelasting van de spieren en pezen in uw onderarm. Dit kan gebeuren doordat u uw arm steeds op dezelfde manier gebruikt, waardoor er irritatie en ontsteking in de spieren en pezen ontstaat.

Een tennisarm is niet altijd even ernstig, maar in sommige gevallen kan de pijn erg heftig zijn. Dit kan ervoor zorgen dat uw arm stijf wordt en minder goed beweegt. Soms is de pijn zo erg dat u niks meer kunt tillen of uw hand niet meer goed open krijgt. In ernstige gevallen kan een tennisarm ook uitstraling geven naar de schouder of nek. De pijn wordt dan vaak veroorzaakt door de ontsteking van de pezen in de onderarm. 

Hoe behandelen wij een tennisarm?

Bij Rug medisch Centrum adviseren wij juist geen rust te nemen en gewoon zoveel mogelijk normaal te bewegen. Door te blijven bewegen kunnen de spierweefsels zich niet verkleven en zal uw arm sneller genezen. Als de tennisarm ook klachten in uw nek, rug of schouders heeft veroorzaakt, zullen wij ook deze plekken behandelen. In de pezen en zenuwen stroomt bijna geen bloed, waardoor rust houden juist averechts zal werken. Door te blijven bewegen zorgt u voor een betere bloedstroom waardoor de ontsteking sneller zal genezen. Onze chiropractor past speciale manuele therapie toe, waardoor er ook meer bloed naar de ontsteking zal stromen. Op die manier ontvangt de plek meer bouwstoffen en zuurstof en zal de tennisarm sneller genezen. 

Heeft u last van een tenniselleboog en wilt u graag zo snel mogelijk geholpen worden? Neem dan direct contact met ons op. U kunt ons bellen voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.